» مطالب » آکادمی » نقش شوینده‌های صنعتی سازگار با محیط زیست و کاربرد آن در عملیات پاکیزه‌سازی
آکادمی - کسب و کارهای خدماتی - محصولات شیمیایی - محیط زیست - مهندسی پاکیزگی

نقش شوینده‌های صنعتی سازگار با محیط زیست و کاربرد آن در عملیات پاکیزه‌سازی

فروردین 31, 1402 زمان مطالعه: 4 دقیقه 70110

در شرکت آفتاب تجارت سامان عملیات پاکیزه‌سازی براساس استاندارد مدیریت صنعت پاکیزگی(CIMS) و مبتنی بر الگوی مهندسی پاکیزگی و با استفاده از مواد شوینده صنعتی سازگار با محیط زیست(محصولات دکتر اشنل) انجام می‌پذیرد.

از ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین روش‌های پاکیزه‌سازی به منظور زدودن انواع آلودگی‌ها از سطوح متفاوت، استفاده از شوینده‌های صنعتی سازگار با محیط زیست می‌باشد. صابون‌ها از مهم ترین ترکیبات شیمیایی شوینده‌ها هستند که با تولید کف زیاد، موجب پاکیزگی کامل و القای حس پاکیزگی می‌گردند. این سوالات مطرح می‌شود آیا مصرف شوینده‌های صنعتی به منظور پاکیزگی یک سطح می‌تواند عمل درستی باشد؟ چه ترکیباتی در شوینده‌ها وجود دارد؟ مکانیزم اثر این ترکیبات برای زدودن آلودگی‌ها به چه صورت است؟ در ادامه با تبیین ویژگی‌ها و مواد تشکیل دهنده به بررسی پاسخ این سوالات می‌پردازیم.

شوینده‌ها صنعتی از چه ترکیباتی ساخته شده‌اند؟

در حال حاضر شوینده‌های بسیار متنوعی برای از بین بردن آلودگی‌های مختلف از سطوح گوناگون وجود دارد و هر یک با کارایی مخصوص به خود ارائه گردیده‌اند و متناسب با نوع و کارایی که دارند از آلاینده‌های سبک گرفته تا آلاینده‌های سخت صنعتی شست و شوی داده و پاک می‌کنند. برای خرید انواع مواد شوینده صنعتی شناخت از ترکیبات این شوینده‌ها می‌تواند در انتخاب درست و بهینه به شما کمک نماید.

اولین نوع ماده شوینده تولیدشده، به صورت صابون بوده است ولی در حال‌حاضر اکثر مواد شوینده کنونی مایع هستند و موادی که به صورت صابون می‌شناسیم، جامد می‌باشند. امروزه بیشتر مواد شوینده با ترکیبات گیاهی به منظور آسیب کمتر به محیط زیست ساخته می‌شوند. ترکیبات مواد شوینده صنعتی با ساختار صابون و شوینده‌ها به منظور زدودن چربی، دوده‌ها و انواع دیگر کاربرد دارند؛ اما از آن‌ها در شست و شوی دست و صورت، شستن لباس و برطرف کردن لکه‌ها و آلودگی‌ها می‌توان استفاده نمود. این مواد هر کدام ترکیبات گوناگونی دارند که باعث وجود ویژگی‌های گوناگون در انواع آن‌ها می‌گردد، اما ماده سورفکتانت در همه شوینده‌ها و صابون‌ها مشترک است. صابون نمک اسید چرب و امولسیون کننده روغن بوده و از همین رو کمک می‌کند روغن به وسیله آب جا به جا گردد.

معرفی و طرز کار سورفکتانت

سورفکتانت‌ها ترکیباتی هستند که موجب خاصیت پاک‌کنندگی و در حقیقت ایجاد کف در صابون‌ها و مواد شیمیایی می‌باشند. این ماده که ماده فعال سطحی نیز نام دارد، مقدار کمی از آن کشش سطحی آب را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. خیس نشدن کامل اجسام پس از پاشش آب به دلیل کشش سطحی مولکول‌های آب است. این مولکول‌ها سعی می‌کنند به همدیگر بچسبند و به همین دلیل قطرات آب در مرکزی متمرکز شده و همه جسم خیس نخواهد شد. مکانیزم عمل ماده سورفکتانت به این صورت است که یک سر این مولکول‌ها به آب و سر دیگر به آلودگی می‌چسبد. به همین دلیل مولکول‌های آب مولکول‌های چربی و کثیفی را نگه داشته و در نتیجه آلودگی‌ها از اجسامی که برای پاکیزگی آن‌ها از مواد شوینده حاوی سورفکتانت استفاده گشته است، زدوده می‌شوند.

سایر ترکیبات مواد شوینده صنعتی

درست است که سورفکتانت ماده اصلی همه شوینده‌هاست، اما تنها ماده موجود نبوده و به منظور تولید ویژگی های گوناگون در مواد شوینده صنعتی، عناصر دیگری با هم ترکیب می‌گردند. معمولاً در بیشتر ماده شوینده‌های صنعتی، ماده‌ی براق کننده به شکلی درخشان دیده می‌شود. همچنین ترکیب دیگر موجود در برخی مواد شوینده، ترکیبات آنزیمی می‌باشد که به منظور شکستن پیوند آلودگی‌های مواد غذایی و دیگر رسوبات به کار می‌رود. با توجه به ترکیبات مواد شوینده صنعتی در مقایسه با شوینده‌های متداول خانگی قوی‌تر و تخصصی‌تر هستند و در بسیاری از موارد جایز نیست که از شوینده‌های صنعتی برای مصارف خانگی استفاده شود.

شوینده‌های صنعتی جهت از بین بردن آلودگی‌های سخت صنعتی مانند چربی‌ها، رسوبات آهکی، جرم‌های تثبیت شده و … کاربرد دارند و می‌توانند ماشین‌آلات سنگین، قطعات صنعتی، تاسیسات و بسیاری از سطوح دیگر را به طور کاملا حرفه‌ای و عالی تمیز گردانند.

تفاوت انواع مواد شوینده صنعتی و خانگی

مواد شوینده صنعتی ترکیباتی شیمیایی می‌باشند که با هدف ارتقا کیفیت شست و شوی و پاکیزگی در تمامی اماکن صنعتی، تجاری، اداری و آموزشی تولید شده‌اند. عملکرد شوینده‌های صنعتی دقیقا مشابه عملکرد شوینده‌های خانگی می‌باشد با این تفاوت که با توجه به ترکیبات مواد شوینده صنعتی توان این دسته از شوینده‌ها بسیار بالاتر از نمونه‌های خانگی می‌باشد. خرید انواع مواد شوینده صنعتی و استفاده از آن همراه با دستگاه‌های مکانیزه و صنعتی نظافت به عنوان مکملی قدرتمند به منظور دستیابی به سطوح بالاتری از نظافت استفاده نمود. مواد شوینده صنعتی به واسطه دامنه کاری و ماهیت آلاینده‌ها در رده‌های متنوعی دسته‌بندی می شوند:

مواد شوینده خانگی

مواد شوینده خانگی بخش اعظمی از مواد شوینده صنعتی مرتبط با شست و شو و پاکیزگی‌های روزمره می‌باشند. این شوینده‌ها کاربرد وسیعی در حذف آلاینده‌های روزمره از روی انواع سطوح دارند. پیشنهاد می‌گردد از این شوینده‌ها در دستگاه‌های مکانیزه پاکیزه‌سازی چون اسکرابر‌ها استفاده نشود.

مواد شوینده صنعتی تخصصی

مسلما استفاده از تجهیزات مکانیزه و صنعتی پاکیزه‌سازی به منظور شست و شو و زدودن لایه‌های عمیق آلودگی، گزینه‌ای بسیار معقول و ایده‌ال می‌باشد. استفاده از مواد شوینده صنعتی و تخصصی در کنار دستگاه‌های مکانیزه‌ای چون اسکرابر و واترجت صنعتی می‌تواند قدرت این دستگاه‌ها را در حذف بهتر و موثرتر آلودگی‌ها بهبود بخشد. البته به منظور حفاظت از دستگاه‌ها در برابر ترکیبات مختلف به کار رفته در شوینده‌های صنعتی توجه به استاندارد‌ها و رعایت اصول ایمنی و تطابق ماده شوینده با دستگاه پاکیزه‌سازی مهم می‌باشد.

مزایای استفاده از مواد شوینده صنعتی در جایگزینی مواد شوینده سنتی

با توجه به افزایش انواع متفاوت آلودگی‌ها چه در محیط‌های صنعتی و چه مصارف خانگی، اهمیت استفاده از مواد شوینده مناسب بیشتر شده است. می‌توان با خرید انواع مواد شوینده صنعتی و استفاده از آنها در فرایند، سرعت عملیات پاکیزگی و جذب آلودگی را بسیار بالا برد، به همین دلیل دیگر نیاز نیست تا مانند هنگامی که از مواد شوینده سنتی استفاده می‌شد، زمان زیادی را به انتظار گذراند تا ماده شوینده در بطن آلودگی نفوذ کند و بهترین نتیجه حاصل گردد. همچنین به دلیل وجود اسانس‌های استاندارد در ترکیبات مواد شوینده صنعتی، بوی بهتری نسبت به مواد شوینده سنتی دارد. به همین دلیل استفاده از مواد شوینده صنعتی مزیت‌های فراوانی دارد که باعث محبوبیت بیشتر این نوع از شوینده‌ها می‌شود.

نحوه انتخاب مواد شوینده صنعتی

به منظور افزایش بهره‌وری مواد شوینده در فرایند پاکیزه‌سازی، دو مورد بسیار موثر است: اول انتخاب ماده شوینده متناسب با نیاز، دوم چگونگی استفاده صحیح از آن. پس می‌بایست اطلاعات کافی به منظور انجام صحیح این دو بخش در اختیار باشد. همانطور که بیان شد مواد شوینده از دو بخش تشکیل شده‌اند و ضعف در هر کدام از این بخش‌ها موجب کاهش کیفیت شست و شو و عملیات پاکیزگی می‌گردد. از دیگر نکات مهم در زمینه انتخاب و خرید انواع مواد شوینده صنعتی مناسب، غلظت کافی، عدم وجود اسانس و داشتن نشان استاندارد می‌باشد. وجود فرمولاسیون مناسب در مواد شوینده صنعتی می‌تواند این نوع از پاک‌کننده‌ها را بسیار مفید کند. باید توجه داشت که مناسب‌ترین مواد شوینده صنعتی نیز نیاز به زمان دارند تا بتوانند با جذب آلودگی‌ها بهترین نتیجه را به ارمغان آورند.

جنس کفپوش‌ها

جنس کفپوش‌ها یکی از عوامل موثر در انتخاب ماده شوینده صنعتی می‌باشد. با توجه به ماهیت آلاینده‌ها و جنس کف‌پوش‌ها بهتر است تا پیش از استفاده مستقیم و در مقیاس وسیع از ماده شوینده، سازگاری آن با نوع کفپوش ها بررسی شود تا از بروز آسیب‌های ناخواسته بر روی کفپوش‌ها ممانعت گردد.

PH  مواد شوینده صنعتی

مقدارpH ماده شوینده یکی از اصلی‌ترین عوامل در انتخاب شوینده مناسب می‌باشد. توجه به مقاومت کف‌پوش ها در برابر مقدار PH ماده شوینده و همچنین در نظر گرفتن مقدار PH آلاینده‌های موجود در محیط نقش مهم و موثری در اثربخشی ماده شوینده در حذف آلاینده‌ها ایفا نموده و از بروز آسیب بر روی کفپوش‌ها ممانعت می‌نماید.

محیط‌های قابل استفاده

مواد شوینده صنعتی به واسطه توان بالایی که در شست و شو و حذف آلاینده‌ها دارند در محیط‌های گوناگونی چون صنایع، محیط‌های تجاری و اداری، هتل‌ها و مراکز آموزشی و درمانی به کار می‌روند.

انواع آلودگی‌ها

مواد شوینده صنعتی قادر به حذف موثر و با کیفیت طیف گسترده‌ای از آلاینده‌ها می‌باشند. این مواد قادر هستند تا آلودگی‌هایی چون رد لاستیک، زنگ آهن موجود بر روی سطوح فلزی، آلودگی‌های چرب و روغنی، دوده و سیاهی، باکتری‌ها و میکروب‌ها را حذف نمایند.

نکات ایمنی هنگام استفاده از مواد شوینده صنعتی

در استفاده از مواد شوینده قوی و صنعتی می‌بایست به برخی از نکات مرتبط با این مواد توجه کرد تا استفاده از این مواد موجب بروز مخاطرات نگردد. لازم است این مواد از دسترس کودکان دور نگه داشته شوند، در هنگام استفاده از این مواد از ماسک و دستکش استفاده شود، از دستور العمل نحوه استفاده از این مواد به خوبی بهره گیری شود و در نهایت قبل از استفاده از این مواد مقدار کمی از آن را روی بخش بسیار کوچکی از سطح مورد نظر تست کنید تا از عدم آسیب آن به سطوح مطمئن شوید.

کاربرد انواع شوینده صنعتی

تنوع مواد شوینده در ساختار و قدرت پاکیزه‌سازی سطوح مختلف، استفاده از آنها در موارد متنوع پاکیزگی را برای کاربران امکان پذیر نموده است. با این حال استفاده درست و بجا از ترکیبات مواد شوینده صنعتی می‌تواند کیفیت پاکیزگی با دستگاه‌های مکانیزه را ارتقا بخشد. به همین منظور خرید انواع مواد شوینده صنعتی و استفاده از آنها در دستگاه‌های پاکیزگی صنعتی نیازمند شناخت اولیه با این مواد شوینده می‌باشد. از مواد شوینده صنعتی می‌توان در دستگاه‌هایی نظیر زمین شوی صنعتی، دستگاه کارواش و یا پولیشرهای صنعتی به منظور افزایش کیفیت عملیات پاکیزگی استفاده نمود.

استفاده از شوینده‌ها همراه با دستگاه واترجت

دستگاه‌های شوینده فشار قوی یا واترجت، با استفاده از پاشش پر فشار آب تمامی آلودگی‌های چسبیده به سطوح را شست و شوی داده و پاکیزه می‌نمایند. اگر چه نمونه‌های دستگاه کارواش آب گرم صنعتی توانایی بالایی در شست و شو و حذف آلاینده‌های چرب و روغنی دارند اما به منظور افزایش توان دستگاه‌های آب سرد در شست و شو و نظافت آلاینده‌های چرب می‌توان از مواد شوینده تخصصی برای شست و شو و پاکیزگی استفاده نمود.

شست و شو و پاکیزگی سطوح کف با استفاده از اسکرابر

اسکرابر صنعتی دستگاهی مکانیزه برای شست و شو و پاکیزگی سطوح کف می‌باشد که کاربرد گسترده‌ای در اماکن صنعتی، تجاری، درمانی و اداری دارد. اسکرابرها با استفاده از سیستم برس زنی و پاشش آب تمامی آلودگی‌ها را شست و شو داده و در نهایت با استفاده از سیستم مکنده تمامی مایعات آلوده را جمع‌آوری نموده و سطوحی خشک و عاری از آلودگی بر جای می‌گذارد. استفاده از مواد شوینده صنعتی و تخصصی قابل استفاده در مخزن آب تمیز دستگاه های اسکرابر، موجب افزایش توان دستگاه‌ها در شست و شوی آلاینده‌ها و جلا دهی به سطوح کف می‌گردند. امکان استفاده از دستگاه اسکرابر در پاکیزه‌سازی انواع کفپوش‌ها به ویژه کفپوش‌های اپوکسی با استفاده از شوینده خاص شست و شوی اپوکسی را بهینه و کارایی آنها را افزایش می‌دهد.

پولیشر

پولشر دستگاهی تخصصی برای جلا‌دهی و لایه‌برداری از روی کفپوش‌ها می باشد. استفاده از مواد شوینده سازگار با دستگاه پولیشر در دستگاه‌هایی که دارای مخزن آب می‌باشند، موجب حفاظت از سنگ‌ها و ممانعت از خرابی آنها ضمن عملیات جلادهی می‌گردد.

در شرکت آفتاب تجارت سامان عملیات پاکیزه‌سازی براساس استاندارد مدیریت صنعت پاکیزگی(CIMS) و مبتنی بر الگوی مهندسی پاکیزگی و با استفاده از مواد شوینده صنعتی سازگار با محیط زیست(محصولات دکتر اشنل) انجام می‌پذیرد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

گروه رسانه آفتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×